Den rejsendes forståelse for tid

Home / Den rejsendes forståelse for tid

Den rejsendes forståelse for tid

2019-10-26 | Singapore | No Comments

Hvad dag er det? Jeg ved det ikke, men befinder mig på en cafe omkring frokosttid lige rundt om hjørnet fra mit hotel. Havde regnet med at jeg skulle have de sædvanlige par timer foran computeren med kaffe og morgenmad, inden jeg begiver mig ud på eventyr.

Min kaffebar

Her er ufattelig mange mennesker, mange flere end der plejer at være. Og så er det at det går op for mig, at det er lørdag – og at forskellen på Singapore og København lige her og nu er ikke-eksisterende. Jeg kunne lige så godt sidde på en cafe på Vesterbro midt i weekendbrunchhelvedet.

Jeg glemmer tiden når jeg rejser. Det er svært at holde styr på ugedagene. Det er lidt ligegyldigt om det er tirsdag eller søndag. Det eneste der betyder noget er, at jeg har styr på datoer – så jeg ikke misser et fly, et tog eller en aftale.

Tiden bliver mere flydende. Jeg sover meget mere, især på hotelværelser uden vinduer (dem er der mange af). Når jeg rejser, sover jeg mindst 8 timer om natten mod 6-7 timer hjemme i København. Så jeg mister reelt et par timer hver dag – timer jeg skulle bruge på alt muligt andet.

Tøj bliver desværre beskidt
& skal vaskes

Al ting tager længere tid. Når du er ny i en by, tager det nogle dage at orientere sig. Hvor er supermarkedet? Den gode kaffebar? Den billige restaurant? Hvor kan jeg vaske mit tøj? Hvordan kommer jeg rundt? Hvad skal jeg se? Hvem skal jeg mødes med?

Det er nogle af de ting, som jeg elsker ved at rejse. At skulle orientere mig, opdage de gode steder. Det tager bare meget af min tid. Og så skal jeg planlægge den videre rejse – jeg skifter adresse mindst en gang om ugen. Dvs. jeg bruger mindst en syvendedel af min tid på at rejse.

Visumansøgning kan
tage lang tid

Timerne smuldrer væk. Jeg leder efter det gode hotel eller den billigste og hurtigste flyrejse, og pludselig er der gået flere timer (kunne virkelig godt bruge en rejseassistent). Jeg bruger en del tid på at få kontakt med de organisationer, som jeg gerne vil besøge og finde ud af, hvornår vi kan mødes.

Og så skal jeg jo også huske at opleve hvert land. Jeg skal jo ikke bare sidde og kukkelure på et hotelværelse, men ud og mærke landet, som forhåbentlig er mig venlig stemt.

Jeg har indset at det ikke giver mig meget tid tilbage til at skrive blog og artikler, optage og redigere min podcast, dele på de sociale medier… og ikke mindst huske at nyde hele turen.

Netflix tid er
slå-hjernen-fra-tid

Timerne forsvinder mellem fingrene på mig… og jeg må bare erkende, at jeg skal planlægge nogle færre ting for at kunne gøre det ordentligt. Og så huske at tage nogle fridage indimellem.

Det er tid til Netflix afslapning 😉

,

About Author