Om at tage springet… og være ualmindelig heldig

Home / Om at tage springet… og være ualmindelig heldig

I dag er det 2 år siden jeg tog springet ud i det ukendte. Dagen før havde jeg sagt farvel til gode kolleger og de trygge rammer som lønmodtager. Mit hus og det meste af det jeg ejede, blev solgt. Jeg forlod forstæderne og vendte tilbage til en lille lejlighed på stenbroen.

Bjerggorilla i Uganda

Det har været et vildt eventyr – jeg lagde hverdagen bag mig for at opfylde drømmen om at rejse jorden rundt. Hold kæft hvor er jeg glad for, at jeg traf beslutningen på lige præcis det tidspunkt. Det var ualmindelig heldigt.

Jeg lykkedes og gennemførte min plan. Jeg har rejst gennem 36 lande på 6 kontinenter i løbet af de sidste 2 år – afsluttet med en 6 måneders rejse hele vejen rundt om jorden med start i Moskva og slut i New York.

Jeg lykkedes med at lave min podcast Babelfish. Jeg har interviewet 100 fantastiske humanister, ateister, rationalister, fritænkere fra hele kloden. Vi har snakket om deres liv, deres udfordringer. De har taget imod mig i deres hjem, vist mig deres land og åbnet deres arme for mig.

Humanister i Manila

Jeg har mødt hundredvis at af spændende og kreative mennesker på min vej. Jeg har fundet venner blandt digitale nomader, der rejser rundt og arbejder uafhængigt af tid og sted. Jeg har mødt søde, nysgerrige og hjertevarme mennesker, hvor jeg mindst ventede det – i bjergene, på vandet, i den lille landsby.

Jeg har oplevet naturkatastrofer, men været ualmindelig heldig ikke at blive ramt. Der har været tyfoner, jordskælv, vulkanudbrud, skovbrande og piratfyldt farvand undervejs. Jeg nåede hjem helt efter planen – kun en uge inden coronaen lukkede Danmark ned og verden blev forandret.

Skovbrand i Australien

Jeg har lært utrolig meget på vejen – om verden, om mennesker, og ikke mindst rigtig meget om mig selv. De sidste 2 år har været vilde – fra frostgrader til ørkentemperaturer, fra udmattelse til ren lykke. Jeg hviler meget mere i mig selv – med meget mere overskud og en ro til at tackle alverdens udfordringer.

Jeg ville ønske at flere kunne komme på eventyr – møde verden med åbent sind. Opleve vores fantastiske natur og de spændende mennesker, der befolker kloden.

Digitale nomader – Joyce & Kim

Jeg har oplevet så meget, at der er historier at dele de næste mange år.

Lande jeg oplevede på min vej de sidste 2 år:

Rundrejse: Uganda, Rwanda, Kenya, Tanzania, Malawi, Botswana, Sydafrika & Namibia.

Rundrejse: Spanien, Marokko & Portugal.

Enkeltrejser: Island, Ghana & Storbritannien.

Big Daddy i Namiba

Jordomrejse: Rusland, Mongoliet, Kina, Japan, Filippinerne, Taiwan, Indonesien, Malaysia, Singapore, Nepal, Indien, Grækenland, Ægypten, Jordan, Oman, De Forenede Arabiske Emirater, Australien, Fiji, New Zealand, Peru, Colombia, Guatemala, Puerto Rico, De vestindiske øer og USA.

About Author